sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Punaista!


Suomen talvi on tunnetusti pimeä. Ja etenkään näillä leveysasteilla ei lunta liiemmälti ole viime vuosina ollut, joten pimeys on vallitseva olotila. Marraskuista kaamosmasennusta torjumaan päätin maalata yhden seinän keittiössämme punaiseksi. Alkuperäinen idea ei kyllä ollut omani, törmäsin ideaan ensin täällä, makustelin ajatusta joitakin päiviä (en koe olevani lainkaan "punainen" ihminen) ja sitten tuumasta toimeen: alle viikossa oli hankittu maali, pesty seinä ja yhdessä Veljen kanssa maalattu se! Ja Vasarakin oli hengessä mukana. 

Ensin sudimme Veljen kanssa yhden kerroksen maalia seinään:


Tässä vaiheessa vielä vähän pelotti, koska värisävy näyttikin hieman hassulta ja ei ainakaan siltä mitä olin ajatellut (ja maalikaupasta yrittänyt hankkia).

Veli maalaa seinää.

Kun melkein koko seinä oli maalattu näytti jo hieman paremmalta. Ja mukavan pirteältä!


Ensimmäisen kerroksen maalasimme telalla, toisen kerroksen töpöttelin sienellä päälle. Kuva on otettu ennen toista maalauskertaa ja siinä näkyy pohjakerroksen epätasaisuus, joka peittyi oikein hyvin ja lopputulos oli kutakuinkin toivottu: sävy kiva ja maali sopivan epätasaisesti ja eläväisesti. Etenkin joulunaikaan seinä on ollut aivan ihana ja sopivan pirteä! Vaihdoin myös verhot ja nyt keittiön ikkunaamme koristavat vanhat valkoiset pitsilakanat.

Tämän projketin onnistutta olen harkinnut myös leikkihuoneen yhden seinäm maalausta, mutta se saa nyt toistaiseksi vielä odottaa lopullista ideointia. Empijöitä kannustan tarttumaan maalipurkkiin, ainakin meillä on oltu tyytyväisiä!

Ei kommentteja: