perjantai 2. tammikuuta 2009

Paketeista paljastuneita


Lomalla oli mukavaa, suksi luisti ja lumisia maisemia oli ihana katsella! Kudinkin oli mukana, totta kai! Valmista ei vielä tullut, joten palataan siihen asiaan myöhemmin. Nyt kuitenkin vielä näitä aiemmin tehtyjä juttuja, joita paketteihin tuli käärittyä.

Raitalankojen innoittamana olen etsiskellyt erilaisia erityisesti niille sopivia malleja. Nämä sukat valmistuivat jo aiemmin syksyllä ja matkasivat muille maille muuttaneen ystävän mukaan kokemaan satumaisia kokemuksia. Kuulemma ovat olleet hyödyksikin, hyvä niin!

Malli: Broadripple sock Knittystä
Puikot: Knit Picks Harmony 3,25 mm
Lanka: Idena Crazy

Miesten sukkamalleja tuntuu olevan hankalampi löytää, tässä kuten kovin monessa muussakin asiassa tarjontaa on naisille/tytöille niin paljon enemmän... Earl Grey -sukkia olen nähnyt mainostettavan useammassa paikassa kun on tullut puhe miesten sukista. Malli näyttää monimutkaisemmalta kuin onkaan ja käytännössä mallikerran oppi tosi nopeasti, mikä tietenkin aina helpottaa neulomista. Addin minipyörät ovat kätevät etenkin reissussa, mahdollisuudet silmukoiden karkaamiseen ovat rajoitetummat kuin sukkapuikoilla ja lisäksi ei tarvitse pelätä puikon katkeamista. Mutta palmikkoihin ne eivät parhaat mahdolliset puikot ole...

Malli: Earl Grey
Lanka: Sandnes Sisu
Puikot: Addin minipyöröt 2,5 mm

Nämä alla olevat sukat ovatkin esiintyneet täällä jo tekovaiheessa. Opalin Neon -lanka oli aika tyrmäävää mutta ihan kivat näistä sitten kuitenkin tuli. Saucy! -sukat kuuluvat myös näihin helposti opittaviin malleihin ja neulominen oli addiktoivaakin.

Malli: Saucy!
Lanka: Opal Neon
Puikot: 15 cm pitkät bambuiset sukkapuikot 2,5 mm

Lopuksi vielä toinen ikuisuusprojekti. Vika ei ollut mallissa eikä oikeastaan langassakaan, joskin Idenan Crazy on vähän paksumpaa kuin mistä nykyään tykkään. Mutta sukkaparille kävi kuten monelle muullekin työlle: ensimmäinen vielä meni, oli kiva tehdä ja nähdä millainen sukasta tulee. Mutta se toinen! Kuka sitä nyt toisen samanlaisen jaksaa tehdä...? Villasukalle Langanpätkiä -blogiin kiitos tästä mallista, itselläni on ollut tällaiset sukat jo aiemmin ja olenkin miettinyt miten ne on tehty. Onneksi on netti, josta tämäkin asia selvisi!

Malli: Lace sock (perinteinen malli)
Lanka: Idena Crazy
Puikot: bambuiset sukkapuikot 3,5 mm

Vielä taitaisi muutama kuva koneelta löytyä, katsotaan montako kuukautta menee että saan ne tänne ladattua....

1 kommentti:

TiinaR kirjoitti...

Kivoja sukkia :)