lauantai 10. tammikuuta 2009

Pesukoneessa käytettyjä


Pesukoneemmekin on saanut osallistua väsäämiseen. Innostuin joulun alla tekemään Vasaralle tohvelit, häneltä kun puuttui sellaiset ja kuulemma pitäisi olla tohvelit, jotka vaimo voisi sitten konjakkilasillisen kera tarjoilla raskaan työpäivän päätteeksi sohvalle. Pyörittelin tohveli-ideaa mielessäni ja sitten silmään sattui ohje, jota innostuin kokeilemaan. Hieman oli vaikeuksia toteuttaa tätä projektia salassa ja lopulta aikakin loppui kesken ja pukinkonttiin piti pakata yksi valmis ja yksi keskeneräinen tohveli - puikkoineen päivineen! Vasaran ilme oli kyllä hieman hämmästynyt hänen kaivaeessan esille tohvelimyttyä...

Aattoillan rauhassa viimeistelin tohvelit ja joulupäivänä ne saatiin koneeseen ja ihan hyvät tuli, kaksi kertaa tosin piti koneessa pyörittää:

Malli: Jussitossut, Suuri Käsityölehti 11/2008
Puikot: bambuiset pyöröpuikot 8 mm, sukkapuikot 9 mm
(koristeisiin 5 mm)
Lanka: suomalainen ja virolainen hahtuva


Hieman kyllä tein oman pään mukaan, en käyttänyt suositeltua lankaa (Huopanen) vaan kaapista löytyviä hahtuvia. Huopasesta pidän kyllä ja olen siitä monenlaista tehnytkin, mutta hahtuvalanka on silti mukavampaa ja sitä löytyy paljon kaapista... Ja Jussi-tyyliset koristeet tein myös omasta päästä, en valmiista huovasta kuten neuvottiin. Ne eivät kyllä onnistuneet aivan täydellisesti, mutta tulipahan kokeiltua. Toistaiseksi meillä näitä tohveleita on kanniskellut Vauva, joka taasen ei konjakkikaappiin yllä... Eli isäntä saa toistaiseksi odotella parempaa palvelua ;-)

Toinen huovutusprojektini oli tilaustyö. Tai pyynnöstä tehty, tilaus kuulostaa hieman liian viralliselta. Varsinkaan kun en toiminut täysin tilauksen mukaisesti. Lehtikorin malli on niin ikään Suuresta Käsityölehdestä, mutta langan vaihdoin tässäkin. Alun perin mallissa oli käytetty Tovea. Korvasin sen hahtuvalla + villalangalla (yksi säie hahtuvaa). Ohjeessa neuvottiin neulomaan kaksinkertaista Tovea 9 mm:n puikoilla - kuulosti hieman hassulta kun itse olen aiemmin tehnyt 3 mm:n puikoilla yksinkertaisesta. Mutta kaipa se olisi toiminut, en edes kokeillut. Kantokahvat tein i-cordilla, ohje ei tältä osin täysin aiennut enkä jaksanut kokeilla toimisiko sittenkin. Olen hieman skeptinen lehtien ohjeiden suhteen, usein tuntuu että niissä on jotain pielessä / jätetty sanomatta tms. Nettiohjeet ovat siitä parempia että niihin löytyy ongelmakohtiin vastauksia, virheet on usein ehditty korjata ja ohjeet ylipäätään ovat paljon parempia ja yksityiskohtaisempia, kun tila ei ole niin rajallinen.

Malli: Lehtikori, Suuri Käsityölehti 3/2008
Puikot: 8 mm:n bambupyöröt
Lanka: 1-säikeinen hahtuva ja Kauhavan Kangasaitan villalanka

Lehtikori jatkoi matkaansa eteenpäin lahjukseksi ja kuulemma saaja oli pitänyt siitä kovasti. Itsestänikin se oli aika kiva ja onnistunut! Nyt on jo toinen kappale puikoilla, katsotaan millainen siitä tulee! Noiden huovutettavien juttujen kanssa saa aina vähän olla varuillaan, etenkin jo tyrkkää ne koneeseen (varsinkin jos se on sivustatäytettävää mallia). Yhden hatun olen saanut aivan täysin pilalle pesuvaiheessa, se oli tarkoitettu Vasaralle mutta siitä tuli villamytty...

Ei kommentteja: