sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Vaaleanpunainen unelma


Viimeksi maalla käydessämme piti tietenkin päästä taas kehräämään! Tuskastuneena huonoihin villoihin päätin kokeilla huovutusvillan kehräämistä. Karstattua villalevyä kun löytyy varastoistani kilokaupalla mitä erilaisemmissa väreissä. Karstaaminen sujuikin huomattavasti nopeammin kuin edellisellä kerralla. Velikin ihasteli pehmoisia lepereitäni ja kokeili karstaamista itsekin. Tosin siinä hötäkässä karstani saivat myös kyytiä ja ikuisia muistoja. Ei, karstoja ei ole tehty sitä varten että niitä hakattaisiin rautakaiteisiin.

Vaaleanpunaisia pehmoisia lepereitä.

Säiden salliessa ulkonakin on kiva kehrätä, hyttyset vain vähän kiusasivat.

Mummo H. oli aiemmin löytänyt vanhat karstatkin ja nyt ennätin niitäkin vähän ihmetellä. Vasara vähän putsaili pahimpia pois, liekö vanhaa villaa tai muuta töhnää niihin jäänyt. Ruosteiset olivat myös, mutta putsaushommiin likaiset ja huonot villat sopivat oikein hyvin. Niinpä vähän karstasin niitä ja heti lähti paljon ruostetta pois! Vähän lisää karstausta ja nuohan ovat kuin uudet. Tosin toinen vaatii vähän kunnostusta, kädensijan kohdalla vähän repsottaa kuten kuvastakin ehkä erottaa.

Perintökarstat ja kaivonkansi.

Sain aikaiseksi kerän vaaleanpunaista lankaa, josta ajattelin päähinettä Vauvalle. Lankaa vain ei oikein taida olla kerrattavaksi asti, joten pitänee koittaa kutoa kertaamattomasta. En tiedä kuinka se toimii, mutta blogistaniassa surffaillessani on syntynyt sellainen käsitys, että niinkin voisi tehdä. Nyt tämäkin idea saa jäädä hautumaan, koska pitäisi ensin saada vähän näitä UFOja pois nurkista pyörimästä...

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kertaamattomasta voi neuloa ihan hyvin, mutta se "vetää" helposti toiseen suuntaan, eli tulee vino. Kuulemma ainaoikeasta ei pitäisi tulla vinoa - en ole kokeillut.

Värttinä kirjoitti...

Kiitos kovasti tiedosta! Varmaankin vähän päähinettä huovuttelen (jos siis sen joskus saan tehtyä...), ehkä siinä voi mahdollista vinoutta korjata tai sitten se ei niin haittaa :-)