lauantai 12. heinäkuuta 2008

Hoitopöytä



Yläkerran kylpyhuoneessa oli sopiva nurkka, johon ajattelimme sijoittaa Vauvalle hoitopöydän. Ongelmana oli, että kantikas pöytä estäisi vieressä olevan suihkun käytön. Tämä ongelma ratkaistiin luonnollisesti tekemällä itse sopiva.

Pöydän kannen ja hyllyn materiaalina käytin 60 cm leveää mäntyliimapuuta. Lisäksi tarvittiin jalat ja lista kiertämään pöydän kantta ja pitämään patjan paikoillaan. Patja on vaahtomuovia ja sen ympärille on kääritty muovitettu frotee estämään vesivahingot. Molemmat on hankittu Etolasta. Pöytä kannattaa mitoittaa siten, että työskentelykorkeus on sopiva vaipanvaihtoa ajatellen. Omamme on noin 90 cm korkea, mikä minulle 175-senttisenä on oikein sopiva.

Koska hoitopöytä on kylpyhuoneessa, jonka lattia on kaatojen vuoksi vino, halusin tehdä jaloista säädettävät. Aluksi ajattelin käyttäväni lyhimpiä mahdollisia putkijalkoja, jotka jatkuisivat puisina jalkoina, mutta putkijalat alkoivatkin tuntua rautakaupassa kalliilta. Ostinkin pelkästään lattiaa vasten tulevan tassuosuuden ja siihen sopivan mutterin. Porasin jalkoihin mutterin kokoiset reiät, ja kiinnitin puutikkujen ja liiman avulla mutterit jalkoihin. Lopputuloksena varsin edullinen säädettävä jalka.


Ei kommentteja: