keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Raparperia ja rakkolevää



Värjäyskokeiluja on jatkettu lähinnä vasemmalla kädellä. Nappasin taannoin maalla käydessämme mukaan raparpereja lehtineen. Saalista marinoitiin hetken aikaa maakellarissa, mutta sitten laitettiin varret piirakaksi ja lehdet pataan. Keitos jäi kuitenkin keittiöön ajelehtimaan, työpäivien jälkeen en vain saanut aikaiseksi sitä projektoida. Kertaalleen sen jo kiehautinkin kun alkoi homepillkuja näkyä ja sitten lopulta sain langat vyyhdille ja pataan purettumaan. Lankaa oli 200 g ja sitten pieni vyyhdillinen lankaa, joka oli purettamattomana ollut krappiämpärissä. Tunnin keittelin liemessä näitä lankoja, mukana oli myös muutamia krappihippusia, jotka olivat lankaan jääneet:

Raparperipuretuksia: alla 2 x 50 g Gjestakin Baby Ull, päällä pieni vyyhti Seitsemään veljestä, oikeassa reunassa myös rakkolevässä keiteltyjä lankoja.


Vietimme erään kauniin sunnuntaipäivän saaristoretkellä ja kävimme Stora Herrössä. Sinne oli rannalle ajalehtinut rakkolevää, jota kaapaisin mukaan pienen pussillisen. Siitä keitin liemen, tosin ulkona, haju oli sangen merellinen! Oli muuten aivan ihanaa keitellä "kesäkeittiössä" liemiä ja lankoja, Vasara toi kauppareissulla irtolevyn niin kelpasi sillä keitellä. Leväliemeen laitoin 100g raparperilla puretettua lankaa ja tällainen oli tulos:


2 x 50 g raparperilla puretettua ja rakkolevällä värjättyä Baby Ullia


Oikeitakin puretuskemikaaleja olisi, mutta niitä en ole vielä tullut kokeilleeksi. Ulkona on ihana keitellä, mutta kylmässä sekään ei ole niin hauskaa. Pääsen tulevana viikonloppuna kokeilemaan myös indigovärjäystä, jännittävää!



Ei kommentteja: