tiistai 1. syyskuuta 2009

Päiväpeite Vauvalle



Blogistaniasta löytyy myös tilkkutyövinkkejä, olen huomannut. Olen jo aiemmin koittanut perehtyä tilkkuilun salattuun sähköiseen maailmaan, mutta en oikein ole syttynyt. Sitten eksyin Pikkuketun blogiin, jossa on paitsi aivan ihania tilkkutöitä niin myös vinkkejä mistä malleja löytää. Sitä kautta löysin tämän peiton mallin ja vaikka olinkin alunperin miettinyt jotain ihan muuta, niin päädyin sitten kuitenkin kaivamaan näitä tyttömäisiä kankaita esille. Olen pyrkinyt käyttämään olemassa olevia kankaita ja tarpeita, katsotaan kauanko se onnistuu.

Tässä siis Oh Franssonin Mod Sampler Quilt. Kankaat ovat jämiä muutamasta entisestä tilkkutyöstä ja muita kangaslaatikosta esille kaivettuja. Taustaksi noista ei täysin riittänyt, joten sinne löysin aikani etsittyäni vanhasta hajonneesta lakanasta reunapaloista kelvolliset palat. Tykkäsin tehdä, vaikka ensin olikin pieni tavaaminen ohjeissa, jotka oli palasina nettisivuilla. Modasin ohjetta tuumamitoista sentteihin, koska en omaa "oikeaa" tilkkutyöpaininjalkaa ja tilkkuviivaimenikin tunnistaa vain SI-yksikköjä.

Malli: Mod Sampler Quilt Oh Franssonilta
Kankaat: vanhoja jämiä + taustalle risaa lakanaa


En myöskään ole aiemmin tehnyt moniosaista taustaa tilkkutöihin, mutta kiva idea oli kyllä! Jonkin verran eroja tilkkutöidenkin tekemisessä on, itse olen esim. oppinut aina silittämään saumanvarat tilkkutöissä yhteen suuntaan, ei auki kuten Oh Fransson näyttää tekevän.
Vapaatikkaus oli minulle uusi tuttavuus. Olen aiemmin pitäytynyt tylsemmissä tikkaustavoissa ja nyt innostuin tuota kokeilemaan, kivaa ja nättiä mutta rankkaa! En ollut töysin tyytyväinen tulokseen, harjoitella pitää lisää.


Rykäisin tämän valmiiksi kahdessa illassa ja kolmannen käytin toisen tilkkupeiton viimeistelyyn, oli kiire tehdä ompelukonehommat alta pois että pääsee sukkia kutomaan!

1 kommentti:

Pikku- Kettu kirjoitti...

Onpa ihana! Miullakin oli aluksi noiden tuumamittojen kanssa ongelmia, mutta luovutin sitten ja ostin tuumaviivaimen. :)