tiistai 4. elokuuta 2009

Lomaneuleita

Kävimme lomailemassa Ahvenanmaalla, samalla näimme siellä asuvia sukulaisia ja mökkeilimme pikkuruisessa saaressa. Veneily oli hauskaa ja mökkielämä myös, tosin käärmeitä ilman olisin selvinnyt. Kiirettä piti, mutta neuloin myös. Lähtiessä oli hankala keksiä reissuneuleita, vaikka lankoja on tuhottomasti ja ohjeitakin valmiina, niin kuitenkaan "mikään lanka ei puhunut". Lopulta mukaan lähti yksi keskeneräinen sukkaprojekti, huivi itselle ja lahjusneulomus varuiksi, ettei lopu työt kesken.


Swallowtail Shawl on ollut mietteissä jo kauemmin, tein sen hieman ohjetta paksummasta langasta ja paksummilla puikoilla. Ohje oli ihan jees, tosin en muistanut että tämän huivin nypyistä (ja niiden rasittavuudesta) olen lukenut monesta blogista. Kyllä ne menivät, vaikka 5 nurin yhteen hankalaa olikin, helpotti kuitenkin kun ymmärsi tehdä langankierrot mahdollisimman löysiksi. Ohjeen sai joskus ilmaiseksi, kun kirjautui Knitting Dailyyn.


Malli: Swallowtail Shawl, Interweave Knits, Fall 2006

Lanka: Virolaista liukuvärjättyä villaa

Puikot: 5 mm bambupyöröt


Pothos -sukat sain lopulta valmiiksi kotimatkalla. Olen aiemminkin tehnyt pienimmän koon vähän paksummalla langalla + puikoilla ja tuloksena on ollut tavisnaisten sukat. Nyt tällä periaatteella tuli kyllä miesten sukat!


Malli: Pothos, Six Sox Knitalong

Lanka: Gjestalin Maija reilut 100 g

Puikot: 3 mm bambusukkikset


Malli oli ihan jänskä, varren lehdistä tykkään mutta nurja päällä näyttää vähän siltä kuin olisi jäänyt sukat kääntämättä oikein päin:


Lahjusneulettakin tein, mutta siitä lisää jos joskus valmistuu.


Ei kommentteja: