keskiviikko 12. elokuuta 2009

Aterinpussi


Sain alkukesästä kassillisen kangasnäytteitä, hauskoja eri värisiä tilkkuja mutta materiaali kaikkea muuta kuin luonnonkuituja. Pesuohjekin taisi kieltää vesipesun, mutta tuttuun tapaan iskin nuokin 60 asteeseen. Ja eivät menneet miksikään! Osa kankaista oli huopamaisia, joten niistä syntyi kotelo pyhäaterimille. Sellaista meillä on kaivattu jo muutaman vuoden ajan.

Kangas oli paksua, joten liian paksujen ja kankeiden saumojen välttämiseksi yhdistin palat kangaskaitaleella. Veli auttoi ompeluhommissa ja vaikka homma ei ihan helppoa ollut, niin hyvin sujui!

Vähän vinoon osa saumoista meni ja kangaspaloissa oli reikiäkin, mutta päätin olla piittaamatta näistä seikoista. Muutoin aterimet olisivat saaneet lojua laatikon pohjalla jatkossakin ja eipä niitä kovin usein esille kaiveta muutenkaan.

Muutamia ylimääräisiä paikkoja tein, siltä varalta että näitä kertyy jatkossa lisää.


Hyvin kääriytyi rullallekin ja mahtoi pöytälaatikkoon juuri sopivasti!


Erityisen hyvä mieli tuli siitä, että projekti ei vienyt kuin muutaman tunnin siitä kun ryhdyin siivoamaan portaissa lojuneita kangaspaloja pois siihen kun työnsin valmiin käärön lootaan. Kerrankin nopeaa toimintaa alusta loppuun.

Samaa ei voi sanoa muutamasta muusta keskeneräisestä työstä, pahoin pelkään että työn alla oleva tilkkutäkkikin jää kaappiin. Se on vähän liian lyhyt, vaikka päätin jo päätykaitaleita leventää. Nyt vain emmin vieläkö niitä levennän vai mitä keksin. Äh!


Ei kommentteja: