lauantai 6. syyskuuta 2008

Sukkaa pukkaa


Virallisesti sukkasatoa korjataan toisaalla, mutta on täälläkin sukkia tehty. Sukkasadon ilmoittautuminen meni ns. ohi, ensin se ei ollut alkanut ja sitten oli päättynyt. Toisaalta täällä ei kyllä tarvittu yhtään uutta sukankudinta, koska laskujeni mukaan 1.9. kesken oli seitsemän (7) paria sukkia/tossuja. Muutamat näistä vuosikertamallia jopa... 

Joten tällä viikolla olen tehnyt parhaani edistääkseni näitä keskeneräisiä. Kahdet olen saanut jo valmiiksikin, niistä toiset ovat jo esittelykunnossakin:


Malli: Punokset puikoille -kirjasta Virta -sukat (pienempi koko, lyhyellä varrella)
Lanka: Maija, vaaleanvihreä (Fashion Housen ystävänmyynnistä)
Puikot: KnitPicks Harmony 3,0 mm

Kuvassa esiintyvät myös ihan uudet sukkaplokit, joista saan kiittää Vasaraa! Aivan ihanat! Tällä hetkellä ne ovat vielä ihan alkuperäisessä asussaan, emme ole maalauspuuhiin ehtineet vielä, mutta olen kyllä koittanut kysellä Veljeä maalausmestariksi.

Hankin Punokset puikoille -kirjan keväällä, se on ensimmäinen ja ainoa neulealan kirjani tällä hetkellä ja olen tykännyt siitä. Kirjaa on kiva selailla inspiraatiota hakiessaan, muutamia malleja olen aikeissa toteuttaa jatkossa, mutta toistaiseksi kypsyttelen niitä vielä. Lisäksi iso plussa siitä, että erilaiset tekniikat on esitetty todella hyvin ja tarkasti, kirjan avulla olen oppinut mm- silmukoinnin salat. Tunnustan, etten aiemmin tiennyt mitä silmukointi edes tarkoittaa. Jossain ohjeessa törmäsin siihen jo aiemmin ja silloin koitin selvittää, mistä mahtaa olla kyse, mutta en saanut ainakaan netin avulla asiaa selville. Kehitin ihan oman tapani toimia sitten... No viime aikoina silmukointikin on sujunut :-)

Virta -sukat pääsivät puikoille heti, kun sain nuo KnitPicks -puikot. Tilasin ne jo aikoja sitten, mutta ilmeisesti tilaukseni ensin eksyi ja sitten juuttui kesälomiin. Joka tapauksessa puikot olivat odottamassa kuukausi takaperin kun palasimme kesälomareissulta. Vasara sai vastuullisen tehtävän noutaa paketti postista ja kyllä, ne ovat aivan ihanat!

Vauvantöppösiäkin on tehtailtu. Nämä lähtivät jo pieniä jalkoja lämmittämään:


Malli: Maddaleenan vauvantossut Ihan itse -sivuilta
Lanka: Novita Wool vaaleanpunainen ja luonnonvalkoinen
Puikot: Bambu 3,0 mm

Kesken ovat vielä Vasaran lahjasukat, joista toinen puuttuu, koska onnistuin 1,5 v. sitten katkaisemaan yhden 2,0 mm:n puikon ja en sitten osannut aloittaa sukkaa kärjestä 3 puikolla mutta en myöskään rynnännyt puikkokauppaan, vaan jätin sukat odottelemaan parempia aikoja... Vauvantöppöset ovat myös kesken, tosin yksi töppönen on viime vuosina ollut puikoilla koko ajan, ajoittain teen niitä urakalla kun vauvoja syntyy enemmän ja jos varastot täydentyvät niin sitten jätän tekeleen odottelemaan seuravaa innostusta. Lisäksi listalla on RPM -sukat Knittystä, pitsisukat ja muutamat muut.

Taidan nyt vielä vähän jatkaa näiden parissa, vaikka mieli tekisikin aloittaa jotkut uudet... Vaan ei auta, ainakin kolmet on näistä vielä saatava valmiiksi ennen uusien projektien aloittamista!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että ohjeeni tuli käyttöön. Aronia on oikeasti hyvä marja. Tein siitä lapsille välipalaksi 'aronia-rahka-pirtelöä' ja hyvin meni kaupauksi :D