maanantai 25. elokuuta 2008

Kesämuistoja


Kesän aikana tuli tehtyä myös muutama kirpputorilöytö. Maalla ollessamme teimme eräänä sateisena päivänä retken Heinolaan ja kiersimme kaikki löytämämme kirpputorit läpi. Muutama väsäyshenkinen löytö tarttui matkaan:

Vyyhdinpuut, jotka ovatkin päässeet jo käyttöön!


Vasara hieman tuunasi näitä, käsillä oleva vyyhti kun meinasi solahtaa läpi mutta rautalangasta tehdyn nippelin avulla puut pysyivät oikeassa asennossa ja kerä syntyi vauhdilla!

Todellinen löytö oli rahi, joka tarttui matkaan 5 euron sopuhintaan. Se näytti aivan kamalalta, mutta meillä sattuu olemaan ennestään samanlainen, tosin hieman eri värinen, ja niinpä arvelimme että tämä hyvinkin saattaisi olla samaa sarjaa. Kankaan tiesimme kestävän 60 asteen vesipesua, joten arvelimme että tästä voisi tulla hyvä rahi!

Ällöttävän likainen päällinen vielä paikoillaan.

Päällinen irrotettiin, pestiin koneessa ja niitattiin takaisin. Ja hieno tuli! Yhtään tahraa ei jäänyt ja muutenkin näyttää kuin uudelta. Ja on samaa sarjaa kuin aiemmin hankkimamme - maksoi vain murto-osan siitä mitä uutena...

Ja lankaakin tuli tehtyä viimeksi. Tällä kertaa valkoista aiemmin hankituista villoista.

Noin 152 m 2-säikeistä ihanuutta!

Näitä itsekehrättyjä alkaa jo jonkin verran olla. Tästä valkoisesta olen vähän ajatellut huivia, mutta siihen sitä tarvittaisiin ainakin toinen mokoma lisää. Tuon kehrääminen oli kyllä hauskaa puuhaa, villa oli pehmoista ja aika helposti karstattavaa. Valitettavasti vain maaseutumatkailu vähenee syksyn pimetessä ja talvella tyrehtyy vallan. Josko sitä koittaisi seuraavalla reissulla rykäistä tuolle vähän kaveria, että voisi ennen ensi kevättä jotain siitä tehdäkin? 

Valkoinen unelma kaivonkannella - kaksi ihanuutta samassa kuvassa!

Ei kommentteja: