sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Sukkaa pukkaa, osa 2.


Sukkasatoa on korjattu täällä edelleen. Ongelma on ollut lähinnä kuvaamisen hitaus, jotenkin on satanut aina kun olisi ollut sopiva hetki ikuistaa tekeleitä. Ja sitten on kestänyt siirtää kuvia kameralta koneelle, jotenkin siinä vaiheessa asia jää ainakin minulta roikkumaan.

Nämä kovan onnen Jaywalker-sukat on aloitettu alunperin 1,5 vuotta sitten ja aivan toisesta langasta.  Onnistuin nimittäin kaksi (2) kertaa aloittamaan  väärin ja jouduin kaksi kertaa purkamaan varren tehtyäni. Sitten jatkoin samalla ohjeella (kun viimein olin kunnolla lukenut ja ymmärtänyt sen sisällön) mutta vaihdoin lankaa. Se kudinpussi puolestaan hävisi jossain välillä koti - mökki, joten kaivoin esille kolmannen langan ja neljännellä yrityksellä sain myös valmiit sukat aikaiseksi: 

Malli: Jaywalker
Lanka: Opal Crazy
Puikot: Bambu 2,5 mm, Addin minipyörö 2,5 mm

Viime vuonna kävimme äitini kanssa Naisten Joulumessuilla, kuten usein aiemminkin. Sieltä mukaan tarttui Juulibug-lankaa, josta muotoutui Monkey-sukat. Mallineule oli oikein mieluinen, jäi helposti mieleen ja oli mukava neuloa. Langan loppumista vähän pelkäsin mutta riittihän se ainakin pieneen kokoon.

Malli: Monkey
Langa: Juulibug
Puikot: bambu 2,5 mm


Keväällä 2007 olin kokousmatkalla Innsbruckissa Itävallassa. Tieteellinen anti oli luonnollisesti reissun suurin ilo, mutta sattumalta osuin myös paikalliseen lankakauppaan, jossa oli alennusmyynti käynnissä. Sieltä ostin lankaa niin paljon kuin kehtasin (=arvelin saavani kotiin vietyä). Näistä langoista on tullut tehtyä mm. RPM-sukat.

Malli: RPM
Lanka: Opal Crazy
Puikot: Addin miniypörö 2,5 mm

Nämä saatuani valmiiksi keskeneräiset sukkaprojektini olivat hetken aikaa yhden käden sormilla laskettavissa. Mutta sitten taas karkasti mopo käsistä ja uusia piti saada puikoille. Kolmet. Aivan, ei mitään järkeä. Osatapa tehdä yksi työ kerrallaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, kunpa sitä osaisikin tehdä yhden valmiiksi asti ennen kuin uutta aloittaa. Miekään en ossaa ;) Nättejä sukkasia.