sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kasvava pöytä



Jo viime kesänä varmaan huomattiin, että Veli tarvitsisi yläkerran leikkihuoneeseen kunnon pöydän alakerran pienen lastenpöydän lisäksi. Sukkaplokien tavoin tätä projektia suunniteltiin hyvin pitkään. Viime viikonloppuna kuitenkin alkoi tapahtua.

Koska pöydästä oli tulossa lasten pöytä, korkeutta piti voida muuttaa lasten koon muuttuessa. Huoneessa sijaitsi Lundia-hylly sillä tavoin sopivasti, että ajattelin kiinnittää pöydän toisen pään hyllyyn. Tämän pään säätäminen onnistuisi helposti Lundia-hyllyn tavoin. Toiseen päähän suunnittelin säädettävät jalat, jotka pitää ruuvailla oikean mittaisiksi kun pöydän korkeutta haluaa muuttaa. 

Säädettävien jalkojen periaate: Reiät on porattu Lundia-tikkaiden reikien jaolla. Kun korkeutta haluaa muuttaa, niin pitää avata pultit (kannattaa hankkia oikean mittaiset heti ensimmäisellä kerralla...) ja siirtää lautoja pystysuunnassa toisiinsa nähden.

Pöytälevy on kuusiliimapuuta. Jälleen sai huomata, että ei ole järin helppoa tehdä sileää maalipintaa, jossa ei olisi yhtään siveltimen jälkeä tai mystistä möykkyä. En tiedä pitäisikö pöytä vielä lakata jos se tekisi pinnasta kestävämmän. Lasten leikeissä se joutuu joka tapauksessa niin koville, että oli se käsitelty miten vaan, pitää varautua hiontaan ja uusintamaalaukseen jossain vaiheessa...

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Nerokasta! Kyllä jotkut osaa.